הימים ימי הקורונה וסגר חלקי הוטל על כולנו. אז אחרי שעשיתם בינג' מטורף על הנטפליקס, קראתם חצי ספרייה וטיפסתם על הקירות, הגעתם למסקנה שצריך לעשות משהו אחר, משהו שגם הילדים יוכלו לקחת בו חלק ושיעסיק אתכם, וכן גם אותם. אז מה דעתכם על בניית חדר בריחה בבית? נשמע לכם מטורף? זהו שזה לא כל כך דמיוני (בטח לא בימים אלו שנראים כמו לקוחים מתוך סרט). אז איך עושים זאת – הנה מדריך קצר במיוחד בשבילכם.
דברים שאתם צריכים לדעת
אז נכון שיחקתם בעבר בחדרי בריחה, והיה לכם מאוד כיף. אבל זהו שיש הבדל גדול מאוד בין מה שחוויתם כחדר בריחה לבין חדר בריחה בבית. קחו בחשבון שהאיכות תהיה נמוכה יותר, אחרי ככלות הכל אתם לא באטמן ולא אין לכם מערה תת-קרקעית נוחה עם דלת פלדה ורעשים מצמררים. אבל זה עדיין יהיה מאוד כיף?
הסיפור הוא הבסיס שעליו יבנה חדר הבריחה. הוא מה שמגיע מהדמיון שלכם, ובואו נודה על האמת, זה גם אחד החלקים הכי מהנים בעיצוב משחק הבריחה שלכם. אבל כדי לעשות זאת מומלץ להתייחס לכמה שאלות חשובות: לדוגמה - מי ישחק במשחק חדר הבריחה שלך? כי הנושא, אורך המשחק ומורכבות הפאזל כולם תלויים בתשובה שלכם לשאלה זו. קחו בחשבון שילדים בגיל שמונה לא יהיו מעוניינים בתעלומה שתתאים למי שנמצאים בשנות העשרה שלהם. לכן כדאי להתחיל בהבנה מיהו קהל היעד שלכם ולעבוד משם.
שאלה נוספת, חשובה לא פחות היא - כמה זמן המשחק יימשך? נכון שמרבית חדרי הבריחה נמשכים כ- 45 עד 60 דקות, אבל בעצם כאן מדובר בהחלטה שלכם, ואתם יכולים להחליט לשנות את הכללים. לכן זה יכול להיות משחק שנמשך 10 דקות או מתארך למשך מספר שעות או אפילו חצי יום. כמובן שיש לקחת בחשבון כמה עובדות חשובות כמו לזכור שילדים משתעממים אחרי 30 עד 45 דקות, ושהכל תלוי גם בגודל הקבוצה שלכם ובתחומי העניין שלה. התחשבו גם בעובדה שככל שיש יותר משתתפים יש צורך בזמן ארוך יותר לפתור את החדר.
כמובן שחשוב לדעת מהו הנושא או הרעיון הכולל של חדר הבריחה שלכם. מקורות השראה נהדרים הם הסרטים האהובים עליכם, המשחקים, הספרים, חדרי הבריחה בעבר ששיחקתם. קחו בחשבון שהשחקנים שלכם ישתמשו בדמיונם, לכן אין צורך במשהו מושלם. עובדה חשובה לא פחות היא שאינכם מפרסמים את המשחק הזה, לכן אינכם צריכים לדאוג לנושא זכויות יוצרים. זיכרו שמטרה כוללת אחת היא הטובה ביותר, ושילדים ובני נוער נהנים מאוד 'להציל את העולם'. לעומת זאת, מבוגרים נהנים מאתגרים מחשבתיים.
איך עושים זאת – חדר בריחה בבית
חשוב מאוד שלמשחק שלכם תהיה מטרה. השחקנים שלכם צריכים לדעת שמשהו נורא עלול לקרות אם המטרה הזו לא תושג. נקודה זו מוסיפה דחיפות ורמה נוספת של כיף להרפתקה של כולכם, ותהפוך את חדר בריחה בבית למשהו מענג באמת.
כן שחקני הבריחה שלכם זקוקים לסיבה על מנת להשיג את המטרה. אם זה משהו שלילי ש"יקרה" אם הם לא ישיגו את זה. וברור שמכיוון שהדבר הנורא הזה לא ממש יקרה לאף אחד בקבוצה שלכם, תוכלו לקבוע משהו די דמיוני. אפשרות אחרת היא שאם אתם משחקים בצוותים בתוך הבית ובין בני המשפחה, תוכלו לקבוע גם תגמולים שיהיו שלכם בלבד. כמו לדוגמה שהצוות המפסיד יהיה אחראי לשטיפת הכלים או פינוי המדיח. אפשרות אחרת היא שהצוות המנצח יזכה לצ'ופר כמו לדוגמה ארוחה מפנקת שתוכן על ידי הצוות המפסיד, וכן הלאה.
מה תצטרכו כדי לבנות את חדר הבריחה שלכם? ובכן אביזרים שתוכלו למצוא בבית. החל ממנעולים וכל מה שאפשר לנעול איתם כמו קלמרים, תיקים, קופסאות או קודי נעילה שונים כמו לטלפון או למחשב. כמובן שגם תחפושות יכולות לתת השראה כמו גם אביזרים מתוך משחקי ילדים, חלקים מפאזלים, או כדורים. בקיצור השתמשו בדמיון שלכם כדי להוסיף את כל האביזרים הללו לחדר הבריחה שלכם.
נקודת ההתחלה
כמו בכל חדר בריחה תצטרכו נקודת התחלה, כי בינינו רוב האנשים לא מסתובבים על בסיס יומי ומחפשים הזדמנויות להציל את העולם. במקרה כזה עדיף שהסיפור שלכם יתחיל במשהו ששבר את השיגרה וממנו מתפתחת קטסטרופה שהשחקנים שלכם יכולים למנוע.
השחקנים שלכם עשויים להיות הם עצמם, או שתוכלו לתת להם זהויות שמתאימות לנושא שלכם כמו ארכיאולוגים, מרגלים, בלשים, פיות מהאגדות או זומבים מורעבים לפיצה.
עכשיו יהיה עליכם לשלב בעניין חידות ומשימות שיהוו למעשה את אבני הבסיס שירכיבו את מרכז הסיפור שלכם. כל אחת מאלו יהוו חלק מהפאזל של חדר הבריחה שלכם, והם יהוו אבני הדרך עבור השחקנים מתחילתו ועד סופו של המסע שדרכו תעבירו אותם. הכמות המומלצת לרוב היא של משהו כמו שלוש עד שש חידות ומשימות.
לרשותכם גם מגוון פעילויות חדר בריחה בקורונה: חדרי בריחה הזום, חדרי בריחה להדפסה בבית, וחדרי בריחה אונליין
2 comments
מרץ 27, 2020
מרץ 28, 2020