אם גם אתם נחשפתם לטרנד הצובר תאוצה של חדרי הבריחה וחשבתם לפתוח חדר בריחה לצורך הגדלת הכנסה במקרה הטוב, השלמת הכנסה במקרה הפחות טוב, או כהכנסה עיקרית - במקרה הרע, הכתבה הזאת בדיוק בשבילכם.
אני פונה לראש העסקי שלכם, זה שיש לו מעט מושג בחישובי רווח והפסד, פדיון וגידול בהכנסה.
מתי שמעתם לאחרונה על עסק שיש בו גידול של 800% בהכנסות בשנה אחת?
מסתבר שיש עסק כזה, והוא גדל בישראל במהירות שיא בשנה האחרונה, ומדובר בעסק שכל מהותו היא נעילת הלקוחות שלך.
חדרי בריחה הם חוויה מדהימה, לא רק לנו - מפצחי החדרים, אלא גם למפעילים---
חדרי בריחה צוברים תאוצה בכל רחבי העולם, והצמיחה רק בתחילתה, על פי חישובים שערך MarketWatch מספר חדרי הבריחה בעולם נסק מאפס בתחילת 2010 למעל 3,000 היום.
נייט מרטין, המייסד והמנכ"ל של חדר הבריחה הראשון שנפתח במערב האוקיינוס השקט, השקיע 7000$ מכספו הפרטי בשנת 2013 כדי להרים את העסק, הוא החזיר את ההשקעה הראשונית שלו בתוך חודש. מאז, רווחי העסק רק הלכו וגדלו בכל חודש עד שהגיע להכנסות של מעל 600,000$ ברוטו בשנת 2015. "יש חודשים פנטסטיים, שאני פשוט בשיכרון חושים", הוא אומר, "חלקם פשוט רק טובים".
אנדרו סמית ואשתו טרייסי, מפעילים חדר בריחה בדאלאס מאז חודש פברואר 2015, "התחלנו עם ההכנסה שלילית ועכשיו אנחנו מכניסים 70,000$ בחודש".
סקראפ, המפעילה חדרי בריחה ביפן וארה"ב, ידועה בשמירה על עלויות נמוכות, הימנעות מעלויות שיווק מסורתיות לטובת צמיחה אורגנית והשכרת החדר הקטן ביותר האפשרי על מנת להבטיח מכירת כרטיסים. "הם מרגישים כישלון אם הם לא בתפוסה מלאה", אומר דן אגנור, חובב חדרי בריחה והבעלים של Escape Room Directory.
עד כה, האסטרטגיה נראית משתלמת: ההכנסות של סקראפ גדלו ב -800% כבר בשנה הראשונה שלה וההכנסות רק הולכות וגדלות בכל שנה.
אמנם בארץ המספרים נמוכים יותר והשוק עדיין צעיר יחסית, אבל עיקרי הדברים מובנים. מדובר בעסק שנראה מבטיח ומצליח בארה"ב ובאירופה, אך האם גם בארץ זה יצליח או שזהו טרנד שיחלוף כמו שהגיע?
נשמע פנטסטי, לא?
אז לפני שאתם עושים הסבת מקצוע או מפנים את חדר השינה שלכם לטובת חדר בריחה כדאי שתמשיכו לקרוא...
אתגרי חדר בריחה עלולים להיות מסובכים לבעלים כמו לשחקנים. המודל העסקי מציג שורה של מכשולים: בכל חדר ניתן לשחק רק פעם אחת, הנדל"ן יכול להיות יקר (במיוחד אם הוא בתל אביב :)), והחדר קולט בכל שבוע עשרות שחקנים שלא חסים על הציוד וקורעים את החדר בחיפוש אחר רמזים.
"יש לך עשרות אנשים בכל יום שהופכים כל אובייקט בחדר, תחת הלחץ של זמן קצוב", אומר יוני, חובב חדרי בריחה מושבע. "קשה לעצב חוויה שנראית מדהים ויכולה לעמוד בפני עשרות של אנשים כל יום, יוצרי החדרים חייבים להיות יצירתיים עם החומרים שמשמשים אותם לעיצוב".
היום שוק חדרי הבריחה נשלט בעיקר על ידי עסקים קטנים, כל אחד מפעיל אחד או מספר חדרים, רבים מהם מנוהלים על ידי חובבים של המשחק שראו את המגמה נוסקת והחליטו לנסות אותה בכוחות עצמם, אולי בדיוק כפי שגם אתם חשבתם לעשות לפני כמה דקות...
"תכף נתחיל לראות מפעילים קטנים מתנדפים מהעסק ומנגד נראה גידול בהכנסות של השחקנים הגדולים", אומר מרטין. "אני משער שנראה גם שחקנים גדולים אוכלים את הקטנים באמצעות רכישות, חלקם כבר עוברים למודל של זיכיון".
אז איך בדיוק שורדים בשוק הזה? מסתבר שהמוח מאחורי החידות משקיע לא מעט זמן בניסיון להיות מקורי ויצירתי, על כך ועוד בכתבה הבאה...