הטרנד החם: חדרי בריחה ביתיים
כולנו אוהבים חדרי בריחה ואם היה לנו את הזמן והכסף, סביר להניח שהיינו הולכים לכמה שיותר: לבוא, לפתור, ליהנות וללכת מסופקים ומלאי חוויות הביתה.
אבל מה לגבי לבנות חדר בריחה בעצמכם? בבית שלכם, או בלוקיישן אחר? אם הרעיון מדליק אתכם, אתם לא לבד. טרנד שרק הולך וגובר הוא אנשים שבונים בעצמם חדרי בריחה, מההתחלה ועד הסוף.
כמו כל דבר אחר, אפשר לעשות את זה ממש ביוקר, אבל שלא תטעו - אפשר לעשות את זה גם ממש בזול (בהמשך תראו בדיוק איך אביטל עשתה את זה במינימום עלות). כמו בכל טרנד שמתבסס, איתו מגיעים גם הספקים והאמצעים למימוש הטרנד, וכבר היום אפשר למצוא שלל אתרים וחנויות אונליין ברחבי העולם מהם תוכלו להזמין אביזרים וציוד לחדר הבריחה שלכם. אבל באותה מידה, אתם יכולים לבנות חדר בריחה מושקע ומהודק עם אביזרים שיש לכם בבית או שתוכלו לקנות במחירים שלא יכאיבו לכם בכיס (למשל – בחנויות סטוק או כלי בית למיניהן).
זכרו, היצירתיות והמוח הם המפתח לבניית חדר בריחה מוצלח. האביזרים רק מקשטים ומסייעים למימוש היצירתיות. אז אל תתנו לפחד מההוצאה הכספית למנוע מכם ללכת על זה ולבנות את חדר הבריחה שלכם בעצמכם.
אביטל מספרת על חדר הבריחה הביתי שבנתה:
"בתור חובבת חדרי בריחה ואפליקציות בריחה למיניהן, כשיום ההולדת של צחי, בן הזוג שלי, התקרב עלתה לי מחשבה לבנות לו במתנה חדר בריחה בבית. התחלתי לחשוב איך אשתמש באביזרים בבית ואקנה פריטים בזול במקס סטוק, ואז נתקפתי בהלה: איך אני אבנה את זה בבית? זה נשמע כמו כל כך הרבה עבודה, ומי יודע מה יצא בסוף. החלטתי להתייעץ עם חברות, וקיבלתי תגובות די מבאסות. הן לא האמינו שאצליח לבנות משהו ששווה את כל המאמץ. אבל התגובות שלהן רק דרבנו אותי עוד יותר להצליח בפרויקט, וכך ניגשתי למשימה.
הדבר הראשון שעשיתי היה לחפש מנעולים. קניתי במקס סטוק ובטמבור מנעולי קוד ומנעולי מפתח. הגעתי הביתה עם המנעולים וחיפשתי מה אפשר לנעול: קלמרים, תיקים, קופסאות, קוד נעילה לטלפון ולמחשב...
לאחר מכן, התחלתי לחפש אביזרים שיתנו לי השראה לחידות. קניתי במקס סטוק את האביזרים הפשוטים ביותר, כמו למשל זכוכית מגדלת ומשחקי ילדים: פאזל, גלובוס, כדורסל, ביליארד ועוד.
אחרי שהיה לי את כל אלו, הבנתי שמה שנותר לי הוא לאסוף חפצים נוספים שיש לנו בבית ולחשוב ביצירתיות וכיד הדמיון על החידות וההתנהלות בחדר הבריחה.
כך הגעתי לחידות השונות, כמו זו בה צחי היה צריך לאסוף 4 אותיות מוחבאות ששלפתי מהמקלדת. האותיות יוצרות את המילה "רונה" שהוא למעשה כרטיס מועדון לחברת בגדים. הכרטיס נמצא בארנק ומספר חבר המועדון הרשום עליו – 3042 – מאפשר לפתוח את התיקייה במחשב שנעולה באמצעות קוד זה.
לאחר גיבוש הרעיונות לחידות, בחרתי את המיקום והסיפור של חדר הבריחה: לרשותו של צחי עמדו 60 דקות לברוח מחדר העבודה לסלון, לעבור חידות, מנעולים וקודים, ובסוף לצאת החוצה למרפסת, שם חיכו לו בלונים ומתנת יום הולדת."
אז איך את מסכמת את החוויה? ולא פחות חשוב – מה הייתה התגובה של צחי?
"היה פשוט אדיר! הכל זרם והתנהל בדיוק כמו שתכננתי, והצלחתי להפתיע גם את עצמי בחדר הבריחה שבניתי. כל מה שהייתי צריכה זה מוטיבציה, מחשבה, יצירתיות ואביזרים פשוטים."
החלק המפתיע ביותר של הסיפור הוא שההצלחה של בניית החדר לבד מההתחלה ועד הסוף והחוויה של המימוש המושלם שלו גרמו לצחי ולאביטל לראות את הפוטנציאל בבנייה של חדר בריחה מקורי משלהם.
אחרי שאביטל הוכיחה את הצד היצירתי והתכנוני, הבינו השניים שצחי, בהיותו הנדסאי אלקטרוניקה יוכל לבנות חידות מתוחכמות וטכנולוגיות. מפה לשם, בימים אלו השניים פותחים לקהל הרחב את חדר הבריחה הראשון שלהם: 'הג'וב היווני' במגדל הנביאים, חיפה.
אין ספק שאנחנו מסתקרנים כבר לבוא לבקר...
14 comments
אוגוסט 2, 2017
נובמבר 3, 2017
פברואר 19, 2018
פברואר 28, 2018
אפריל 25, 2018
נובמבר 1, 2018
דצמבר 16, 2018
דצמבר 19, 2018
נובמבר 26, 2018
ינואר 24, 2019
יוני 18, 2019
יולי 22, 2019
אוגוסט 23, 2019
יולי 20, 2020