לאחר ששבוע שעבר ביקרנו בדרום הפורח, השבוע החלטנו להצפין ומצאנו סיבה ממש טובה לכך - פתיחה של חדר חדש בנהריה, "האוצר האבוד" מבית חברת TrapRoom. אז מהיום את הביטוי "מנהריה ועד אילת" אפשר לייחס גם לחדרי בריחה.
מי אתם?
הפנים שמאחורי חברת TrapRoom הם שני זוגות צעירים ונמרצים מעכו, מריה גולדגלף (22) וקירה ברשאי (21) ובני זוגן. מריה וקירה עלו לארץ לבדן בגיל 15. לאחר שסיימו את השירות הצבאי החליטו לנטוש את עבודתן כדי להקים יחד עם הבעלים שלהן חדר בריחה בנהריה. אם תמיד אמרו לנו שגיל זה רק מספר, מריה וקירה מוכיחות לנו זאת. אנחנו משוחחים עם מריה, אישה אינטליגנטית ומוכשרת שהתשוקה והאהבה שלה למה שהיא עושה גורם לנו כמעט לקנא.
איך הגעתם לעולם חדרי הבריחה?
צמד הזוגות היה בחדר הבריחה "הרוצח הסדרתי" ושם ניצת הפתיל שנדלק רק כעבור חצי שנה. "זה היה רעיון ספונטני שהתחיל כבדיחה: בואו נעשה חדר. מישהו לקח את הרעיון ברצינות והתחלנו לעבוד", מספרת מריה את השתלשלות העניינים, "זה התחיל מ'למה לא חשבנו לעשות את זה', המשיך ל'אוקי, אז בואו נחשוב עכשיו' והמסקנה היתה שאם נמצא מקום טוב במיקום מעולה אז נתחיל". למרבה המזל, הם מצאו מקום בלוקיישן אטרקטיבי, שקרוב לאזור המלונות והים, והתחילו לבנות.
את החדר הם בחרו לפתוח בנהריה ולא במקום מגוריהם, עכו, בשל העובדה שנהריה היא עיר תיירות ובילויים ומושכת אליה אנשים מכל הארץ. "עכו היא עיר נפלאה, אבל גם תושבי עכו מגיעים לנהריה כשהם רוצים לבלות", מסכמת מריה את הבחירה.
מתי החלטתם להפוך את זה לעסק (סיפור ההקמה)?
את החדר הם בנו בעשר אצבעותיהם (או ליתר דיוק: ארבעים אצבעות), החל בבניית אתר האינטרנט ומערכת ההזמנות וכלה בקירות הגבס, שפכטל וצבע. "בהתחלה חשבנו לקחת מישהו שיודע לבנות ואולי גם לקנות את החידות והסיפור", מספרת מריה, "אבל בסופו של דבר בנינו הכל לבד, כל אחד בצוות נתן את החלק שלו שבלעדיו החדר לא היה קם".
לקח להם שלושה חודשים של עבודה אינטנסיבית מסביב לשעון עד שהחדר עמד על רגליו. מריה משווה את תהליך בניית החדר לתינוק: "זה קשה ולפעמים אתה נשבר אבל בסופו של דבר זאת חוויה נפלאה. ההרגשה המדהימה שיש לי כשאני מסתכלת היום על החדר שווה את כל הקושי", מסכמת מריה את החוויה בסיפוק אדיר.
גם על החידות הם חשבו לבד ונעזרו בחברים כדי לקבל פידבק, "לא היינו בהרבה חדרים כך שהרעיונות שלנו רובם מקוריים, מהנשמה, ולא רעיונות ששאבנו מחדרים אחרים. אנשים מנוסים שמגיעים לחדר אומרים שהוא שונה ומיוחד".
מה את אוהבת בעולם הזה?
כפי ששמענו מלא מעט בעלי חדרים, גם מריה מציינת את ההתנתקות מכלי התקשורת: "זה נותן אפשרות להתנתק מהאייפון והפייסבוק, לבלות עם חברים באמת. זאת אטרקציה שמאפשרת לך לצאת מהשגרה, לשכוח מהבעיות היומיומיות ופשוט להנות".
כשאנחנו שואלים על תחרות, היא אומרת: "יש סיכון ויש פחד אבל אם נפחד מכל דבר מן הסתם לא נתקדם בשום דבר", ולנו לא נותר אלא להסכים עימה. "חוץ מזה, זו לא ממש תחרות כי אנשים שהיו אצלנו לא יחזרו אלא אם כן אשנה משהו גלובלי בחדר. אם אנשים היו בחדר אחר בצפון ונהנו הם יבואו אלי ולהפך", אומרת מריה "אנחנו משלימים אחד את השני ולא מתחרים".
סיפור אישי הקשור לחדרי בריחה:
מבחינת מריה כל חווית הבניה היא סיפור אחד ארוך ומיוחד, "לא חשבתי שאי פעם אדע לעשות בטון ולהעביר חוטי חשמל, עד כדי כך שכשהגיעו הטסטרים לחדר אמרתי להם: אם אתם רוצים לעשות שיפוצים בבית קחו את המספר שלי…"
טיפ לשחקנים:
לדעתה של מריה מי שצריך טיפים אלו דווקא המנוסים. "החדשים מנסים לעשות הכל - הם מזיזים הכל ובודקים הכל. המנוסים פחות - הם מנסים לחפש על מה ללחוץ כדי שמשהו יפתח ולא תמיד מבינים שלא בכל חדר זה אותו דבר". ועוד טיפ חשוב לא פחות: "לחשוב מחוץ לקופסא, להשתמש בדברים היומיים אבל בצורה אחרת לגמרי ממה שאנחנו רגילים".
תוכניות ושאיפות לעתיד:
למריה יש שאיפות גבוהות, אחרי שהחדר הזה יעמוד על הרגליים הם מתכננים לפתוח חדר נוסף שישמש אותם לגיבושי עובדים ומשם השמים הם הגבול.
4 comments
אפריל 12, 2016
אפריל 12, 2016
אפריל 13, 2016
אוגוסט 16, 2016